Ficsor Gábor Andor

hivatás- és business coach

Ficsor Gábor Andor coach

Teológus-lelkipásztor és coach diplomám van. Férj, ötgyermekes vállalkozó családapa vagyok. több mint 20 év tapasztalat van a hátam mögött a támogató beszélgetésekben, csapatépítésben, tanításban családok mentorálásában.

Korábban tudományos területen próbáltam ki magam, majd gyülekezetvezető lelkészként éltem meg hivatásomat, de már gyerekkorom óta részt vettem a szüleim vállalkozásában. 

Testközelből tapasztaltam meg mindkét terület kihívásait és sikereit is. Hivatásomban a túl sokféle szerepből adódó feszültséget, a visszajelzések, az elismerés hiányát, a magányosság érzését, vagy éppen a számokban kevéssé mérhető eredményeket, a belső értékrendem és az elvárások között feszülő konfliktusokat.

Előfordult, hogy nem volt bizalmam segítséget kérni vagy gyengeségként éltem meg, hogy segítségre van szükségem. Átéltem azt is, hogy bár segítséget kértem, mégsem kaptam. Folyamatosan képeztem magam és megtapasztaltam azt is, hogy egy külső, szakszerű és objektív támogatás óriási lendületet adhat a megoldások megtalálásában.

Az üzleti világban megéltem a folyamatos változás és megújulás feszültségét, a bizonytalanságot,  kritikus vagy éppen szárnyaló időszakokat, etikai dilemmákat. 

Meggyőződésem, hogy a vállalkozás sikeréhez többek között autonóm és rugalmas vezetésre, a munkatársak kompetenciáinak folyamatos fejlesztésére, a kulcsemberek megbecsülésére és felhatalmazására van szükség.

Nem a megélhetési kényszer hajt, ezért a minőségre törekszem. 

Nem azon dolgozom, hogy feleslegesen fizess nekem. 

Számomra sokkal fontosabb, hogy amit a közös munkánk során megéltél, azt jó szívvel ajánld másoknak.

Rólam mondták

Péteregyéni vállalkozó
Tovább olvasom
„Nem gondoltam volna, hogy már első beszélgetés ilyen hatással lesz rám. Úgy éreztem mintha felkapcsolták volna a villanyt. Andor segítségével nemcsak az akadályokat látom, hanem egyre világosabban azt, amit el a karok érni. Tisztázhattam ebben az én szerepemet és azokat a lépéseket, amelyek közelebb visznek a céljaimhoz.”
Göntér Mónika
Göntér Mónikafőiskolai oktató
Tovább olvasom
„Andor az a fajta ember, aki nem hiszi el a dolgokat "bemondásra", hanem először teszteli, több oldalról is megvizsgálja, kipróbálja saját magán és csak miután meggyőződött arról, hogy működik, akkor ajánlja másnak. Így van ez a coachinggal is. Ha beszélgetsz vele azt érzed, hogy te vagy a világon a legfontosabb ember és már ez önmagában gyógyító. Olyan elfogadó közeget tud teremteni, ahol nem bánod, ha provokatívan belekérdez a valóban jelentős, olykor kényes témákba. Nem bánod, mert biztos lehetsz benne, hogy nem fog megítélni, sőt, inkább szeretetteli elfogadást kapsz tőle. Andornak kifejezetten jó érzéke van a lényeg meglátásához és jól célzott kérdésekkel fog hozzájárulni ahhoz, hogy te is tisztábban láss. Saját tapasztalataira (is) építve még a legnehezebb élethelyzetekben is tud reményt adni azzal, ahogyan figyel és kérdez, miközben te magad fedezed fel a bizakodásra okot adó apró jeleket saját életedben. Próbáld ki!”
Oszkó Ákos
Oszkó Ákos
Tovább olvasom
„Életem egy krízises szakaszán, Andor saját kényelmét háttérbe szorítva, amúgy is korlátos idejét önzetlen felebaráti szeretettel ajánlotta fel. Komoly támogatást jelentett mindaz a figyelem és együttérzés, azok az erőfeszítések, ahogy velem együtt dolgozott a megoldás felé vezető utat keresve. Mindezek hátterében több fontos tényező is szerepet játszik, ami miatt képes segítséget nyújtani az élet legkülönbözőbb területein is. Mivel magas képzettséggel, felkészültséggel rendelkezik, több évtizedes egyházi lelkészi gyakorlata és tapasztalata van, többgyermekes családapa, széles látókör, hatékony megoldásfókusz és rugalmasság jellemzi, ezért bizalommal fordulhat az ember hozzá az életének problémáival legyen az akár munkahelyi, családi és házassági vagy akár lelki eredetű.”
Izsák Norbert
Izsák NorbertMCC, Coachtréner, Mentorcoach
Tovább olvasom
"Maximális figyelemre, mély összefüggéseket feltáró visszajelzésekre és mindig előrevivő kérdésekre, intuíciókra számíthat mindenki, aki Andorral dolgozik együtt. Számtalanszor beszélgettem vele, és személyes tapasztalatom, hogy személyisége abszolút hitelesíti szakmai jártasságát. Tedd próbára, nem fogod megbánni!"
Beátanagycsaládos édesanya
Tovább olvasom
Amikor Andorral beszélgetek, érzem a segitőszándékot, mindeközben nem foszt meg a sikerélménytől, hogy én találjam meg a megoldást. Minden alkalommal megéltem a továbblépés örömét és tágította a látóköröm. Köszönöm.
Előző
Következő