Döntéseinknek mindig vannak következményei, de minden döntés egy lehetőség is. Ha meggondolatlanul mondasz nemet, lehet, hogy egy megismételhetetlen lehetőséget szalasztasz el. Arról írok, hogyan kerüld el, hogy megbánd a döntésed.

A kiégés köde vesz körül? Örökké kimerült, bosszús vagy? Kihasználtnak érzed magad és nem tapasztalod a megbecsülés vagy elismerés jeleit? Félsz, hogy …

A nyári pangás időszaka kiváló alkalom arra, hogy valóban szemügyre vedd, amit csinálsz és ahogyan csinálod, hogy kiderítsd, min akarsz változtatni és milyen fejlesztéseket kell végrehajtanod. Átgondolhatod, hogy mit tehetsz másképp a következő hat hónapban, és valóban élvezd a vállalkozói ill. tulajdonosi életed. Ha érdekel hogyan, akkor olvass bele.

A kivehető szabadság minden napja értékes idő. Azt szeretnénk, hogy a munkától és a hétköznapi rutintól távol tartsuk magunkat, és csináljunk valami olyat, ami kimozdít a mókuskerékből. Ha sikerül, már ez is valami. A nyaralásunk azonban akár egyfajta stresszkezelési önismereti út is lehet. Hogyan? Ehhez adok néhány támpontot ebben a bejegyzésben.

Nehéz vitákban találod magad? Mit szólnál, ha te lennél az a valaki, aki lenyugtatja a helyzetet, és közben folytatja a kommunikációt? Mekkora előnyt jelentene, ha ez az eszköz a birtokodban lenne, és nem szorulnál ebben mások segítségére?

Egy vita során van, ami elősegítheti a feszültség csökkenését, van azonban néhány dolog, ami fokozza azt. Miért fokoznánk a feszültséget vagy ejtenénk még mélyebb sebeket, ha ez elkerülhető? Miért ne törekednék arra, hogy a vita gyorsabban és kevesebb veszteséggel fejeződjön be. Ha el akarjuk kerülni, akkor először ismerjük fel a négy fő kapcsolatgyilkos viselkedést.

Generációváltás és utódlás Egyes kutatások szerint a családi vállalkozások kb. 50%-a megsínyli vagy nem is éli túl az utódlás folyamatát. A kkv …

A work-life balance megteremtésének stratégiái Az előző cikkben a WORK-LIFE BALANCE jelentőségéről írtam. Mi sem mutatja jobban, hogy mennyire fontos téma ez, …

Mi az a work-life balance? Mik az előnyei? Mi történik, ha kibillen a munka és magánélet egyensúlya? Mire érdemes odafigyelni az egyensúly érdekében?